Colles Mediterrania Dansa

 

 

L’Agrupació Mediterrània Dansa de Figueres (AMD) és una entitat sense ànim de lucre que té com a objectiu la recuperació, la conservació i la divulgació de les danses tradicionals catalanes.

El naixement d’aquesta agrupació es decidí i portà a terme el mes d’abril del 2000, per una vintena de dansaires amb un ampli currículum en el món de les danses i la sardana. Actualment, havent ampliat el nombre d’integrants de l’AMD, les línies prioritàries d’actuació cap al futur estan ben definides:

Seguint la línia dels objectius generals de l’Agrupació, l’AMD treballa en la recerca i recuperació de danses tradicionals catalanes, intentant en la mesura del possible centrar-se en la comarca de l’Alt Empordà. També basa la seva tasca en la recerca de les diferents vessants de la història socio-cultural de Catalunya i la seva relació amb els balls tradicionals. Aquesta tasca que fa possible la presentació d’uns espectacles de innovadors i de qualitat que ens permetran.difondre, d’una manera amena i particular, diferents aspectes de la tradició a Catalunya.

D’altra banda, la vessant sardanística de l’associació també té una activitat rellevant que és la de participar en el campionat de colles sardanistes de les comarques gironines. Incentivar entre els joves la pràctica de la sardana és un dels principals reptes dels nostres sardanistes.

Dins l’àmbit més formatiu, l’AMD treballa també per fomentar l’aprenentatge de les danses tradicionals i les sardanes realitzant tallers de diferents temàtiques. La formació principal és en l’àmbit dels dos grups de balladors més joves de l’associació, tot i que regularment es realitzen tallers puntuals tant per als integrants de l’associació com per a persones externes.